Jalkahoidot

Jalkojen tutkimus ja kartoitus

Käytämme jalkapeiliä, joka paljastaa jalan kuormitus- ja asentovirheet. Jalkojen ja kenkien sisäpituus mitataan jalka-ja kenkämitoilla. Jalkojen pinta-ja syvätunto tutkitaan sekä tunnustellaan jalkojen pulssit. Jalkaterän liikkuvuus tarkistetaan ja arvioidaan ihon ja kynsien kunto. (Reumaa ja diabetestä sairastaville tarkemmat tutkimukset.)

Tutkimuksen kesto 45 min, hinta 25,00 €

Jalkojen yksilöllinen perushoito

Hoito aloitetaan tarkistamalla ihon ja kynsien kunto.Tämän jälkeen lyhyt jalkakylpy, jonka jälkeen kynsien leikkaus ja muotoilu. Seuraavaksi mahdollisten kovettumien ja känsien poisto. Jalkojen ihomuutokset kuten känsät ja kovettumat poistetaan turvallisesti käyttäen niihin tarkoitettuja instrumentteja.

Tarkistetaan mahdolliset sisäänkasvaneet kynnet, jotka eivät vaadi kynnenoikaisuhoitoa. Poistetaan mahdolliset kynsipiikit ja kynnen alle laitetaan painetta helpottamaan ja eristämään kynsi ihosta kynneneristeen avulla.

Mahdollisten sieni- ja paksuuntuneiden kynsien hoito. Paksuuntunut kynsi hiotaan ohueksi jalkaporalla turvallisesti. Sienikynnen hoidossa tärkeää on sairastuneen kynnen ohennus ja sairaan kynnenosan poisto.

Jalkahieronta kuuluu myös osana jalkojenhoitoa (pohje, varpaat jalkapohja). Ennen jalkahieronnan aloittamista pitää ottaa huomioon hieronnan vasta-aiheet, kuten infektoitunut iho, syöpä, suonikohjut sekä sydän-ja verisuonisairaudet. Jalkahieronnan lopuksi annamme omahoidon ohjauksen ja tarvittavat jatkohoito-ohjeet. Mikäli jaloissa on paljon hoidettavaa saattaa olla tarpeen varata useampi hoitokerta hyvän lopputuloksen saamiseksi. Paras tapa pitää jalat kunnossa on säännölliset käynnit jalkahoitajalla ja sitoutuminen ohjatun mukaiseen omahoitoon.

Hoidon kesto noin 90 min, hinta 65,00 €

Jalkojen tutkimus ja kartoitus + yksilöllinen perushoito

Kesto 120 min, yhteishintaan 75,00 €

Jalkahieronta

Jalkahieronta joka sisältää jalkakylvyn on varattavissa erillisenä hoitona.

30 min 25,00 €

Kovettumien tai känsien poisto

Kovettumien tai känsien poisto on varattavissa erillisenä hoitona.

Hinta noin 20,00 € – 45,00 € hoidon laajuudesta riippuen. Kesto noin 30-60 min

Kynsien leikkaus ja muotoilu

Kynsien leikkaus ja muotoilu on varattavissa erillisenä hoitona.

kesto n. 45 min hinta 25,00 €

Paksuuntuneiden-ja sienikynsien ohennus sekä viimeistely

Kynsien ohennus ja muotoilu on varattavissa erillisenä hoitona.

Kesto n. 60 min hinta 45,00 €

Kynnen oikaisuhoito

Podofix-kynnenoikaisu menetelmä on täysin kivuton hoitomuoto sisäänkasvaneiden, taipuneiden ja epämuotoisten kynsien hoitoon. Hoitoon täytyy sitoutua n. puoleksi vuodeksi, koska liuskaa siirretään sitä mukaa kun kynsi kasvaa.

Hoito sisältää kynnenpinnan hiomisen ja oikaisuliuskan asettamisen kynteen. Seuranta ja liuskanvaihto pitää tehdä 2-5 viikon välein kunnes kynsi on oiennut.

Hinta 45,00 €

Ortoosit

Varpaiden virheasentoja ovat hallux valgus eli vaivaisenluu, hallux extensus eli ojentunut I-varvas, digitus malleus eli vasaravarpaat sekä alle/päälle kääntyneet varpaat Jumppaamalla varpaita voidaan ennaltaehkäistä asentovirheen syntymistä sekä käyttämällä oikean kokoisia sukkia ja kenkiä. Silikoniortoosilla voidaan korjata virheasentoa. Yksilöllisesti tehdyt silikoniortoosit varpaiden virheasentoihin. Kahdesta silikonikomponentista sekoitetaan silikonimassa, josta muotoillaan ortoosi esimerkiksi vaivaisenluun tai vasaravarpeiden oikaisuun.

Hinnat alkaen pieni 22,00 €, iso 42,00 €

Iskunvaimenninpohjallinen (Poronpohjallinen)

Jalkaterän yleisimpiä virheasentoja ovat lattajalka, kaarijalka ja levinnyt päkiä. Virheasennot voivat aiheuttaa kovettumia ja känsiä jalkapohjiin. Yksilöllisesti jalan mallin mukaan tehdään iskunvaimenninpohjallinen estämään kovettumien ja känsien syntyä. Asiakkaan jaloista piirretään paperille jalan malli. Malliin sovitetaan oikeankokoinen mallipohjallinen, jonka mukaan leikataan poronmateriaalista pohjallinen. Tarvittaessa pohjalliseen lisätään päkiäpelotti.

hinta 29,00 €

Koti-ja laitoskäynnit

Kaikki hoidot on mahdollista toteuttaa kotikäynteinä.

hinta 65,00 € / h